Over Stixel

Hoi, mijn naam is Hermina en ik ben het gezicht van Stixel. De naam Stixel staat voor wat ik doe: het maken van stiksel, dus stikken van stof met de naaimachine (en soms natuurlijk nog dingetjes met de hand 😉).

Ik fröbelde als kind al graag met stofjes achter de naaimachine. Al sinds jaar en dag maak ik kleding en spulletjes. Grotendeels heb ik me het bedenken van het ontwerp, het uitwerken van het patroon en het maken en vermaken van het kledingstuk of de accessoire, zelf eigen gemaakt.

Jaren geleden ben ik mijn spulletjes ook via ModeMini gaan verkopen via Facebook, Instagram en Marktplaats. Ook ben ik mijn diensten gaan aanbieden als atelier via Marktplaats (voorheen: Hermina’s atelier).

Ik volgde opleidingen om te leren patroontekenen, zodat ik zelf op maat kledingpatronen kan maken, waardoor kleding als gegoten zit. Verder heb ik masterclasses gevolgd bij Shingo Sato om diverse patroonmanipulatie technieken te leren. Dit maakt het voor mij mogelijk om bijzondere kledingstukken te maken, die niet in de winkel zijn terug te vinden. Neem voor meer afbeeldingen eens een kijkje hier.

Dit jaar heb ik besloten om het ondernemerschap op te pakken en deze website op te zetten met de naam Stixel. Ik wil niet alleen kleding voor dames, jongens en meisjes aanbieden, maar ook accessoires, babyspulletjes (benodigdheden en babykamerversiering) en poppenkleertjes. Daarnaast geef ik naailes aan volwassenen en kinderen. En ik bied mijn diensten aan als atelier voor het leveren van maatwerk. Duurzaamheid vind ik bij dit alles erg belangrijk.

Kijk eens rustig rond op de site en ik hoop dat je geniet! Voor vragen of overleg kun je altijd contact met me opnemen; ik denk graag met je mee en er is heel veel mogelijk!

Winkel en atelier

Alle artikelen die in de webshop worden verkocht, worden door mij gemaakt. Ik werk in een rookvrije en huisdiervrije omgeving. Bij de inkoop van de stoffen koop ik zoveel mogelijk “verantwoorde stoffen” in. Dat wil zeggen dat ik waar mogelijk GOTS gecertificeerde stoffen gebruik, en/of stoffen als Tencel, modal, EcoVero, bamboe e.d., gerecyclede stoffen of oude kleding die ik gebruik om nieuwe stukken van te maken of stoffen die “gered” zijn en anders weggegooid zouden zijn (deadstock).

Wasvoorschriften

Voor alle kleding uit de webwinkel raad ik aan te wassen op maximaal 30 graden en deze niet in de droger te doen en niet chemisch te laten reinigen. Gebruik geen bleekmiddelen en was de kleding zo min mogelijk. Op deze manier heb je er het langst plezier van. En dat is natuurlijk ook nog eens beter voor het milieu.

Strijk de spullen op “katoen temperatuur” of lager en strijk het kledingstuk altijd binnenstebuiten.

Leren producten kunnen niet gewassen worden. Afnemen met een vochtige doek is voldoende.